Quote:
Originally posted by Gazpacho
/ Ме се сеќава на бескрајни против Wm. iPhone дискусија. 
|
Мојата грижа не е дека начинот на кој на iPhone. Напротив, мислам дека е многу важно денес екран. Имам Touch Pro како бизнис уред и навистина го пропушти преглед на мојата улога. По неколку недели iPhone ми беше мило можев да го испрати назад (предност на кредитирање програма).
Мислам дека на iPhone не е навистина револуционерно. Искрено, ништо на HP's Jornada работи во 2000 година. Не гледам масна, но концептуално ист. Тогаш јас, исто така, имаат ужасно мразам поинаку. Ние би можеле технички подобро.
Од друга страна гледам дека ако не брза акција од Microsoft, HTC и Самсунг прават, така да единството на вашата платформа за целосно изгубена. Мотор за различност, но knudde програмери (допир Тек додатоци не постојат, и дека не може да Omnia, и ако тие веќе постојат сигурно ќе биде различен во секоја земја). И во подолг рок, додава дека ја урива вредноста на оперативниот систем за корисниците / бизнис.
"Мајкрософт" исто така може подобро во многу аспекти. Гледам во Zune интерфејс ќе видите дека навистина се работи масна, и мазни (и исто така во Media Center Xbox мислам). Тоа би навистина како мене сакаат да одат, под услов да преглед на тековната GUI останува.
Јас повеќе верувам во себе подобра интеграција и интелигенција. Гледам во просек автомобил-навигацијата и денес HTC екрани, а потоа таму се во мали нешта, како и другите оперативни однесување за време на повици, навигацијата и одмор. алатки, како што се
Xobni не толку за Outlook и многу голем хит. Инструментално се види дали Xobni фреквенцијата на комуникација и олово надвор од таму дека работите се како умен избор (на пример, од 95% од вашата комуникација, но 10 конкретни адреси одам). Ова е твојот GUI попаметна работа и ја спасува. Ако имаше нешто сакав нив повеќе време за мојата животна средина. Но, тоа ќе биде верзија од 2100
Јап